Ρόδος

Η Ρόδος είναι παγκοσμίως γνωστή για την εκθαμβωτική της Μεσαιωνική Πόλη (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), για τον αρχαίο της πολιτισμό (Ακρόπολη της Λίνδου, Ναός του Απόλλωνα, Αρχαίο Στάδιο, Αρχαία Κάμειρος), τα γραφικά χωριουδάκια της και τις φυσικές της ομορφιές (Κοιλάδα των Πεταλούδων, 7 Πηγές) καθώς και τις εκπληκτικές της παραλίες (μόνο το 2017 25 παραλίες βραβεύθηκαν με Γαλάζια Σημαία).

* Η Γαλάζια Σημαία είναι η πιστοποίηση από την FEE ότι μια παραλία πληροί την ποιότητα του νερού, την ασφάλεια, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τα στανταρτς σε πληροφόρηση.

Λίνδος & Πεύκοι

Η Λίνδος προσφέρει ένα συνδυασμό ιστορίας και παραλιών. Το χωριό έχει πολλά ιστορικά σπίτια που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Το ίδιο το χωριό βρίσκεται σε ένα δίκτυο λιθόστρωτων δρόμων – τα οποία είναι όλα πεζόδρομοι. Τα σπίτια είναι μικρά, ασβεστωμένα και χτισμένα όμορφα στην πλαγιά ενός λόφου, κάνοντάς το ένα από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού. Πάνω από τη σύγχρονη πόλη δεσπόζει η Ακρόπολη της Λίνδου, μια φυσική ακρόπολη η οποία οχυρώθηκε διαδοχικά από τους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη και τους Οθωμανούς.

Οι Πεύκοι είναι ένα τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται πολύ κοντά στη Λίνδο, με υπέροχες παραλίες και με πολλές επιλογές σε μαγαζιά και εστιατόρια.

Pefkos Beach